Artikel – Legal Tech niet alleen voor grote kantoren

Een artikel dat Mr. op recentelijk publiceerde over de bereikbaarheid van Legal Tech voor kleine kantoren trok onze aandacht. De term Legal Tech is omschreven door Mr. als een containerterm voor technologische innovatie in de juridische sector. Het artikel is hier te lezen.

In dit artikel gaan wij in op het werken met een shared hosting omgeving voor kleinere en middelgrote advocatenkantoren in Nederland.

Wat is shared hosting?

Een shared hosting oplossing (ook wel “shared cloud” genoemd) biedt in de basis een gedeelde virtuele Microsoft netwerkomgeving met eigen Remote Desktop Servers, ondergebracht in een professioneel uitgerust datacentrum in Nederland.

Door middel van een beproefde inrichting, zijn klanten hermetisch van elkaar gescheiden. De hoge kosten van een professionele IT infrastructuur worden bijzonder laag worden gehouden, doordat deze worden verdeeld over vele gebruikers.

Naast de gedeelde netwerkomgeving wordt bij deze oplossing gebruik gemaakt van enkele gedeelde diensten, zoals een firewallcluster ter bescherming van het netwerk, antivirus en anti-spam oplossingen, thuiswerkfunctionaliteiten en back-up voorzieningen.

De server staat op een andere locatie dan bij u op kantoor. Uw gegevens worden veilig opgeslagen op één of meerdere grote servers in een datacentrum. U kunt uw bestanden overal aanmaken, gebruiken, bewerken en opslaan. Dat is het principe van een cloud.

Een basis werkplek in de cloud

Een basis online werkplek bestaat uit een beveiligde cloud omgeving, uit Microsoft Office en gewenste accessoires. U kunt meteen aan de slag voor uw cliënten. U werkt veilig en hebt overal toegang tot uw dossiers, e-mails en documenten met een thuiswerkoptie. U betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt: een vast bedrag per maand per gebruiker, dat u maandelijks kunt bijstellen. Geen grote investering vooraf en altijd inzicht in de kosten.

Met welke voordelen?

Alle bestanden blijven in het datacentrum, óók als er wordt gewerkt op kantoor of vanuit huis. Tussen uw werkplek en het datacentrum wordt op een beveiligde wijze, uitsluitend beeldscherm-, toetsenbord- en muisinformatie verzonden. Diefstal, verlies of defect raken van de computer of laptop heeft hierdoor geen invloed op uw data. Uw bestanden worden op een centrale plek gemaakt, geopend, opgeslagen, bewerkt en geraadpleegd. U laat vanaf welke locatie u ook werkt, nergens een tijdelijke digitale opslagplaats achter.

Overal werken

Buiten kantoor faciliteert Xinno een geavanceerde SSL/VPN verbinding tussen uw laptop en het datacenter. Zo werkt u ook vanaf andere locaties veilig verder aan documentatie, rapporten en wisselt u vertrouwelijk gegevens uit. Deze verbinding wordt tot stand gebracht door middel van een ”two-factor” authenticatie: u werkt met een pincode en éénmalige inlogcode.

Voor wie is het bedoeld?

Xinno biedt al ruim tien jaar IT oplossingen voor de advocatuur in Nederland. Xinno levert aan meer dan 1700 professionals makkelijk te gebruiken online werkplekken in de cloud. De online werkplekken zijn eenvoudig uit te breiden met alle gewenste branchespecifieke programma’s.

Kan ik ook een online werkplek krijgen?

Vraag gerust naar de mogelijkheden voor uw kantoor via www.xinno.nl/contact of bel ons op 020 – 242 0800. Wij staan voor u klaar.

 

Deel dit artikel