Categorie archieven: Xinno nieuws

XINNO Security Special – Stap 3: Hoe herstel je snel na een hack?

In het vorige blog hadden we het over een inbreker die, doordat het alarm afging (het belang van goed detecteren), alleen twee kandelaars meenam. Dat lijkt te overzien, maar wat als daarbij uw hele huis overhoop is gehaald en er onherstelbare schade is? Vertalen we dit naar uw IT-omgeving dan is een te verwachten schade na een hack dat u bijvoorbeeld niet meer bij uw documenten kunt. En nu?

XINNO Security Special – Stap 2: Gelukkig, alleen twee kandelaars gejat. Het belang van goed detecteren.

Gelukkig, het alarm ging af. Mede hierdoor zette de inbreker het op een rennen en nam hij alleen twee kandelaars mee. Dat is in een notendop wat wij in dit artikel met detecteren bedoelen, alleen dan in relatie tot uw digitale kantooromgeving. Zodra er bij een klein signaal snel wordt ingegrepen, voorkomen wij de desastreuze gevolgen van een hack. Hoe een intelligent detectiesysteem hierbij helpt, vertellen wij u hieronder.

XINNO Security Special – Stap 1: Hoe houden we dreigingen buiten de digitale kantoormuren?

Security is en blijft een hot item. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Niet alleen prominente organisaties, maar ook MKB-ondernemers, advocatenkantoren en Managed Service Providers (MSP) zoals XINNO worden steeds vaker doelwit van een hack. Slechts het topje van de ijsberg komt in het nieuws, maar geloof mij, onder de radar gebeurt veel. Hackers en het criminele circuit om hen heen worden professioneler en complexer te doorgronden. Deze reeks aan blogs is niet om kantoren bang, maar om hen bewust te maken. We willen kantoren laten zien hoe wij samen de deuren zoveel mogelijk gesloten houden. In dit blog leert u hoe we dat doen.