Nieuws – De moderne cliënt van de advocaat

Is uw advocatenkantoor toekomst-proof op het gebied van IT-oplossingen? Het zal u positief verbazen.
Wellicht verwacht u dat u heel veel moet investeren, veel hardware of software moet aanschaffen of processen moet implementeren om uw advocatenkantoor op het gebied van IT-oplossingen toekomst-klaar te krijgen. Maar u bent beter voorbereid dan u denkt.
Als uw IT-leverancier met ruim 10 jaar focus op uw vakgebied, leggen wij in dit artikel uit waarom u als klant van Xinno ‘toekomst-proof’ bent met de 3 meest gebruikte softwaretools.
Want wat zijn de Legal Tech-verwachtingen, IT-veranderingen, IT-verbeteringen en -oplossingen van de toekomst binnen de advocatuur?

Veranderende clientverwachtingen

Uit recent onderzoek (2020 Future Ready Lawyer) van Wolters Kluwer onder 700 juridische professionals (onder andere advocatenkantoren en corporate legal advocaten) uit de VS en EU blijkt dat de juridische sector kampt met veranderingen, gedreven door de economie, demografie, wet- en regelgeving, technologie en concurrentie.

De 3 belangrijkste trends zijn:

  1. De toenemende relevantie van Legal Technologie bij 76% van de respondenten.
  2. Het vermogen van de advocatuur om goed om te gaan met veranderende cliënt- en leiderschapsverwachtingen (74% van de respondenten).
  3. De nadruk ligt op verbeterde efficiency/productiviteit (73%).

Dit onderzoek toetst de toekomstige gereedheid en veerkracht in de juridische sector. De verwachting is dat factoren als clienttevredenheid en het vermogen om technologie te gebruiken om de prestaties te optimaliseren, belangrijker worden dan ooit.

Wat hebt u nodig om hierop in te spelen?

Verbeterde efficiency: de cloud

Heeft uw keuze voor de cloud u voorbereid op de toekomst van de advocatuur?

De keuze om te werken met cloud-technologie, waarbij uw data worden opgeslagen op de servers van Xinno in een ISO-gecertificeerd datacenter, helpt u te anticiperen op de veranderende verwachtingen van uw cliënten en managementeisen.

Door de IT uit te besteden, hebt u uw kantoor voorbereid op uw veranderende cliënten. U hebt gekozen voor de toekomst.

Waarom, vraagt u zich nu af?

Zolang in de cloud uw dataveiligheid is gewaarborgd en u bekend bent met het netwerk en de mogelijkheden, hebt u de mogelijkheid om flexibel te zijn en te voldoen aan de verwachtingen van uw markt.

Verbeterde productiviteit: een centraal opslagpunt

Softwareprogramma’s bieden ondersteuning bij het beheren van ongestructureerde documenten en gegevens van een organisatie.

Een DMS is daar een voorbeeld van. Deze software zorgt voor meer overzichtorde en efficientie van een document- en documentstroombeheer.

De documenten worden digitaal opgeslagen op een centraal platform, waar uw collega’s deze documenten snel kunnen delen en aanpassen.

Met een goed documentmanagementsysteem hebt u functies en verbeteringen tot uw beschikking waardoor u productiever kunt zijn en die het u makkelijker dan ooit maken om goed samen te werken met collega’s en derden op een veilige en beheersbare wijze.

iManage Work is een door advocatenkantoren veelgebruikt en zeer gewaardeerd documentmanagementsysteem dat helpt bij het creëren en onderhouden van complete en actuele digitale dossiers.

Dit pakket is heel goed te gebruiken in combinatie met Microsoft Office, met name Outlook.

Een DMS is van nut voor elk kantoor dat data- en documentbeheer gebruikt als onderdeel van de dagelijkse bedrijfsprocessen en wanneer een kantoor efficiënter en gecontroleerd wil werken.

Het vormt de basis van kennismanagement.

Verbeterde intelligentie: slimmer en veiliger werken

Zou u willen dat iedereen binnen uw advocatenkantoor zonder training of instructie eenvoudig de meest complexe standaarddocumenten kan samenstellen? Het ligt binnen uw handbereik.

Met behulp van SmartBuilder maakt u slimme invuldocumenten in uw vertrouwende MS Word-omgeving. U bespaart tijd en stelt kwalitatief hoogwaardige documenten in een handomdraai op zonder fouten qua inhoud en opmaak.

Door te werken met doLegal stemt u uw huisstijl volledig af op uw wensen. In overleg bepaalt u onder meer de opmaak van sjablonen, standaard stijlen voor een kop, hoofdstuk, paragraaf, subparagraaf, bullets en nummering.

Met Legalbox beschikt u over een veilige oplossing voor het delen van bestanden met collega’s en derden, zoals cliënten of wederpartijen.

Het verschil met Legalbox van Xinno is dat uw bestanden gegarandeerd zijn opgeslagen op beveiligde servers van Xinno in een ISO 127001 gecertificeerd datacenter.

U kunt uw bestanden synchroniseren naar een onbeperkt aantal apparaten (computers, laptops, tablets en smartphones). Zo hebt u altijd toegang tot uw bestanden.

Vragen over bovenstaande software?

Met dit artikel willen wij uw kantoor verder toekomst-proof maken. Hebt u vragen over dit artikel of over andere producten en diensten die wij leveren? Vraag gerust meer informatie aan via servicedesk@xinno.nl of kijk op www.xinno.nl/oplossingen.

 

Deel dit artikel