Met een snelgroeiend datavolume in Nederlandse organisaties, groeit ook de vraag naar goed beheer van alle documenten. Het eenvoudig en veilig kunnen opslaan van documenten, het binnen MS Office kunnen zoeken en bewerken, en het veilig kunnen delen, wordt steeds belangrijker.

Met dit inzicht ging EMPIQ – leverancier van juridische expertise voor bedrijven – op zoek naar een nieuw DMS. In haar zoektocht liet EMPIQ zich adviseren door IT Factor, en werd er onder andere gekeken naar een oplossing die efficiënt werkte, toekomstbestendig en kosteneffectief was. De keuze viel op NetDocuments, geleverd door IT-partner voor de juridische sector XINNO.

De juiste keuze

Er worden veel DMS-oplossingen aangeboden op de Nederlandse markt voor juridische professionals als EMPIQ. Gekeken naar de behoeften van de organisatie werd al snel duidelijk dat een cloud gebaseerd DMS als NetDocuments, goed bij de behoeften van EMPIQ zou passen.

Naast de eerder genoemde efficiënte werkwijze, toekomstbestendigheid en een kostenpatroon dat paste bij de wensen van EMPIQ, stonden ook thema’s als beveiliging en schaalbaarheid centraal. Allen thema’s die nauw aansluiten bij de werkwijze van NetDocuments. Na een demonstratie was EMPIQ overtuigd en werd de knoop doorgehakt.

EMPIQ is een jonge organisatie die juridische expertise levert voor bedrijven en ondersteunt bij het optimaliseren van de juridische processen. Voor Christy Louman, Operations Manager, waren de belangrijkste redenen om voor NetDocuments te kiezen:

“Met NetDocuments als “single source of truth” is het niet langer nodig om naar e-mails en bestanden te zoeken op allerlei verschillende locaties. De Google-achtige zoek functionaliteit, het kunnen samenwerken in documenten met internen en externen in een veilige en gepersonaliseerde omgeving en het makkelijke filen van e-mails gaven de doorslag om te kiezen voor NetDocuments.”

Ramon van den Heuvel, Managing Director van XINNO, kan de keuze voor NetDocuments wel verklaren: “Wij hielden NetDocuments als leverancier van DMS-oplossingen al langere tijd in de gaten voor de Nederlandse markt. Ze hebben een sterke propositie die goed aansluit bij de wensen en eisen van de Nederlandse juridische markt op het gebied van Document Management Systemen. Dat merkten we niet alleen in de gesprekken met EMPIQ, maar ook in de gesprekken die wij nu voeren met andere organisaties, die op zoek zijn naar een nieuw DMS.”

Hebt u vragen?

netdocuments logo

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van NetDocuments als DMS voor uw kantoor?
Neem contact op met sales@xinno.nl of op het nummer 020 – 242 0800 optie 2 en vraag naar de mogelijheden.

Wij helpen u graag verder!

Deel dit artikel