In de wereld van informatietechnologie is Microsoft 365, voorheen bekend als Office 365, uitgegroeid tot een onmisbare tool voor advocatenkantoren van elke omvang en in elke sector. In dit artikel gaan we dieper in op dé drie redenen waarom uw bedrijf met Microsoft 365 zou moeten werken. Ook bespreken we waarom het essentieel is om deze diensten via een Managed Service Provider (MSP) af te nemen.

Reden 1: productiviteit en samenwerking

Een van de belangrijkste redenen om met Microsoft 365 te werken, is de verbetering van productiviteit en samenwerking binnen uw advocatenkantoor. Microsoft 365 biedt een uitgebreid pakket aan tools dat uw team in staat stelt om efficiënter te werken en naadloos samen te werken, ongeacht waar deze teamleden zich bevinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste componenten:

Microsoft Teams

Microsoft Teams is dé hub voor teamwork binnen Microsoft 365. Het stelt uw team in staat om te chatten, te vergaderen, bestanden te delen en samen te werken aan projecten, allemaal binnen één geïntegreerde omgeving. Dit bevordert de communicatie en samenwerking, zelfs als teamleden op afstand werken.

SharePoint en OneDrive

SharePoint en OneDrive bieden krachtige opslag- en samenwerkingstools voor documenten. Met SharePoint kunt u eenvoudig intranetportals, teamwebsites en samenwerkingsomgevingen creëren. OneDrive stelt individuele gebruikers in staat om hun bestanden veilig op te slaan en te delen.

Realtime samenwerking

Met Microsoft 365 werken meerdere gebruikers tegelijkertijd aan hetzelfde document, waarbij ze realtime wijzigingen inzien. Dit maakt de samenwerking soepeler en vermindert de noodzaak van eindeloze e-mailuitwisselingen met bijlagen en rompslomp rondom versiebeheer.

Reden 2: veiligheid en compliance

Een tweede voorname reden om met Microsoft 365 te werken, is de nadruk die ligt op veiligheid en compliance. In de huidige digitale wereld is gegevensbeveiliging van het grootste belang. Microsoft 365 biedt een reeks geavanceerde beveiligingsfuncties, waaronder de drie functies hieronder.

Geavanceerde Threat Protection (ATP)

ATP beschermt uw advocatenkantoor tegen geavanceerde cyberdreigingen, zoals phishing-aanvallen en malware. Het analyseert e-mails en bijlagen realtime en blokkeert schadelijke inhoud. Dit alles voordat deze mails de inbox van uw medewerkers bereiken.

Data Loss Prevention (DLP)

Met DLP kunnen advocatenkantoren gevoelige informatie identificeren en beschermen tegen ongeoorloofde toegang of delen. Het voorkomt dat vertrouwelijke gegevens onbedoeld worden gelekt.

Compliance-functies

Microsoft 365 voldoet aan tal van wereldwijde compliance-standaarden, waaronder GDPR en HIPAA. Hierdoor kunt u met vertrouwen gegevens beheren, zelfs in gereguleerde sectoren. In een later nog te verschijnen artikel gaan we verder in op de hiaten in relatie tot AVG.

Reden 3: flexibiliteit en schaalbaarheid

De derde goede reden om met Microsoft 365 te werken, is de flexibiliteit en schaalbaarheid die het biedt. Microsoft 365 wordt geleverd in verschillende smaken, zodat u de perfecte oplossing kiest die past bij de behoeften van uw bedrijf.

Waarom een Managed Service Provider (MSP)?

Wanneer u Microsoft 365 overweegt voor uw advocatenkantoor, kan het verleidelijk zijn om rechtstreeks bij Microsoft aan te kloppen. Echter, er zijn sterke argumenten om samen te werken met een MSP voor het inrichten, beheren en monitoren van uw Microsoft 365-omgeving.

Back-ups en herstel

Een MSP zorgt voor regelmatige back-ups van uw Microsoft 365 gegevens, zodat u beschermd bent tegen gegevensverlies door ongevallen, aanvallen of fouten. Een MSP kan ook snel herstel van gegevens garanderen, wat cruciaal is voor bedrijfscontinuïteit.

Security Monitoring

MSP’s zijn gespecialiseerd in beveiliging en zij bewaken uw Microsoft 365-omgeving proactief op bedreigingen. Ze detecteren verdachte activiteiten en reageren snel om uw advocatenkantoor te beschermen.

Optimalisatie en onderhoud

Een MSP kan de Microsoft 365-infrastructuur optimaliseren en onderhouden, waardoor uw advocatenkantoor altijd profiteert van de nieuwste functies en updates zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over technische details.

Alle voordelen van een MSP en het nut van een MSP voor uw Microsoft 365-omgeving, beschrijven we in een volgend artikel in deze serie.

Conclusie

Microsoft 365 biedt een breed scala aan voordelen, waaronder verbeterde productiviteit, geavanceerde beveiliging en schaalbaarheid. Door samen te werken met een MSP voor uw Microsoft 365-implementatie, profiteert u optimaal van deze voordelen, terwijl u tegelijkertijd de beveiliging en betrouwbaarheid van uw IT-omgeving waarborgt. Wilt u meer weten over wat Microsoft 365 voor uw kantoor kan betekenen? Neem dan contact met ons op, of download ons gratis whitepaper over Microsoft 365 voor de advocatuur.

 

 

 

 

Deel dit artikel