U bent ongetwijfeld bekend met de immense impact van technologie op uw bedrijfsvoering. Het maken van de juiste keuzes op het gebied van IT is essentieel om concurrerend te blijven en uw bedrijf te laten groeien. In dit blogartikel nemen we het verschil tussen Microsoft en een Managed Service Provider (MSP) onder de loep. Hierbij krijgt u antwoord op een veelgestelde vraag: is een MSP nog wel nodig als alles bij Microsoft in de cloud draait?

Is een MSP nog wel nodig?

Met de opkomst van cloudoplossingen, zoals Microsoft 365, rijst de vraag of een MSP nog wel noodzakelijk is. Het antwoord hierop is een volmondig ja! Hoewel Microsoft 365 een uitgebreid pakket aan tools en diensten biedt, is het belangrijk om te beseffen dat deze oplossing slechts een deel van uw IT-behoeften kan afdekken. Een MSP daarentegen biedt een breder scala aan diensten en expertise, waaronder onderstaande diensten.

  • Proactief beheer.
  • Beveiliging.
  • Back-up en herstel.
  • 24/7 monitoring en.
  • Technische ondersteuning.

Wat is Microsoft 365 nou precies?

Microsoft 365 (voorheen bekend als Office 365) is een suite van cloud gebaseerde productiviteitstools die u in staat stelt efficiënter en beter (samen) te werken. Het omvat populaire applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook en andere waardevolle diensten zoals Teams, SharePoint en OneDrive. Meer over de drie smaken van Microsoft 365 die XINNO de advocatuur biedt, leest u hier. Meer lezen over de voordelen van Microsoft 365? Lees dan ons artikel over de kracht van Microsoft 365 voor de advocatuur.

Microsoft 365 biedt flexibiliteit en schaalbaarheid, maar het beheer ervan kan nog steeds complex zijn, vooral als uw bedrijf groeit of unieke IT-behoeften heeft. Dit is waar een MSP kan helpen.

De rol van een Managed Service Provider (MSP) in een cloud gebaseerde omgeving

Omdat steeds meer producten van Microsoft in de cloud bij Microsoft zelf draaien, verandert de rol van een MSP inderdaad. Een MSP evolueert naar een coördinator die uw IT-omgeving beheert en optimaliseert, ongeacht waar de diensten worden gehost. Ze fungeert als uw vertrouwde adviseur, die ervoor zorgt dat uw IT-infrastructuur naadloos aansluit op uw bedrijfsbehoeften en dat uw systemen veilig en up-to-date blijven.

Naast het beheer van Microsoft 365 kunnen MSP’s ook andere cloudoplossingen integreren, zoals:

  • Azure
  • Amazon Web Services (AWS) of;
  • Google Cloud

Dit met als doel om een hybride of multi-cloud omgeving te creëren die het beste bij uw bedrijf past. Een MSP zorgt voor een gestroomlijnde ervaring en biedt waardevolle ondersteuning bij het migreren naar de cloud, het implementeren van beveiligingsmaatregelen en het oplossen van technische problemen.

Voordelen van een MSP

  • Strategisch advies: een MSP is uw strategische partner en adviseur. Ze begrijpt de mogelijkheden en beperkingen van de Microsoft-cloud. Met deze kennis helpt een MSP u bij het maken van weloverwogen beslissingen over welke diensten in de cloud moeten worden ondergebracht en hoe deze het beste worden geïntegreerd in uw bestaande IT-omgeving.
  • Expertise: een MSP beschikt over diepgaande kennis en ervaring op het gebied van IT-beheer. Een MSP begrijpt de complexiteit en de mogelijkheden van Microsoft 365 en helpt uw bedrijf om hier het maximale uit te halen.
  • Proactief beheer: een MSP monitort uw systemen voortdurend, identificeert potentiële problemen en neemt preventieve maatregelen om storingen en beveiligingsinbreuken te voorkomen. Hoewel Microsoft een uitstekend ondersteuningsteam heeft, biedt een MSP aanvullende 24/7 technische ondersteuning. Dat betekent snel reageren op vragen en het oplossen van problemen.
  • Beheer van hybride omgevingen: veel bedrijven kiezen voor een hybride IT-omgeving, waarbij ze zowel lokale infrastructuur als cloudoplossingen gebruiken. Een MSP helpt bij het naadloos integreren van uw systemen in de Microsoft cloud.
  • Schaalbaarheid: naarmate uw bedrijf groeit, kan een MSP uw IT-infrastructuur eenvoudig opschalen en nieuwe technologieën implementeren om aan uw groeiende behoeften te voldoen.
  • Security: een MSP zoals XINNO heeft veiligheid van uw data en systemen hoog in het vaandel. Backups, ehtical hacks, SOC SIEM software, virusscanner en antivirus software, wachtwoordbeleid, Multi Factor Authentication (MFA), ‘encrypted’ communiceren, immutable back-up strategie en Security Awareness Trainingen voor uw personeel: allemaal onmisbare aspecten waar een MSP u bij ondersteunt. Een MSP adviseert u over het juiste gebruik van Microsoft 365-tools, zoals SharePoint en OneDrive, om uw gegevens op een veilige en georganiseerde manier op te slaan, te delen en te beheren.

Security Special XINNO

Meer over de beveiliging van uw IT-omgeving leest u in de Security Special van XINNO: een drieluik aan blogs over de hedendaagse beveiliging van MSP’s die zich richten op advocatenkantoren. Tot deze drieluik behoren de blogs:

Stap 1: Hoe houden we dreigingen buiten de digitale kantoormuren
Stap 2: Detecteren van kwetsbaarheden
Stap 3: Het beperken van schade.

Conclusie

Hoewel Microsoft 365 een waardevolle oplossing is, is een MSP nog steeds essentieel om uw IT-omgeving effectief te beheren en te ondersteunen. Een MSP zoals XINNO biedt expertise, proactief beheer, aangepaste ondersteuning en schaalbaarheid. Een MSP treedt op als uw strategische partner, zo kunt u zich richten op uw kernactiviteiten, terwijl zij zich ontfermt over uw IT-infrastructuur.

Met andere woorden, neem geen genoegen met slechts een deel van de puzzel. Kies voor een MSP die uw bedrijf helpt bij het navigeren door de complexe wereld van technologie, zodat u blijft groeien en succesvol kunt zijn in het digitale tijdperk.

 

Deel dit artikel